Biblioteca Diaspora

Proiect Itaca Dublin

Biblioteca Diaspora

Proiect Itaca Dublin

Regulament

 

Proza scurtă se trimite la email: concursulperegrinariproza@gmail.com

Organizator: Dorina Șișu

 

Poeziile se trimit la email:

concursulperegrinaripoezie@gmail.com

Organizator: Viorel Ploeșteanu

 

Sunt două secțiuni separate ale aceluiași concurs.

1. Perioada de trimitere a poeziilor/prozelor pentru concurs: 1 octombrie – 15 noiembrie

2. Jurizare: 16 – 30 noiembrie. Juriul este format din câte 4 redactori ai revistei Itaca pentru fiecare secțiune.

3. Anunțarea câștigătorilor: 1 decembrie

4. Poeziile se trimit numai pe adresa concursulperegrinaripoezie@gmail.com

Textele de proză se trimit numai pe adresa concursulperegrinariproza@gmail.com

5. Fiecare participant va trimite poezia/proza în nume propriu și va primi un e-mail de confirmare în 48 de ore. Dacă nu primiți acest e-mail, vă rugăm să retrimiteți!

6. Se trimite o singură poezie, în limba română, într-un document word de maximum 2 pagini A4, fără imagini, cu diacritice, font Times New Roman, mărimea literei 12 sau/și o singură proză scurtă de minimum 2 pagini, maximum 5 pagini A4, în aceleași condiții.

7. Fiecare participant se va înscrie o singură dată în concurs (la una sau ambele secțiuni), atașând la e-mail numele real și complet, o fotografie personală și localitatea de reședință.

8. Poezia/proza trimisă la concurs nu trebuie să mai fi fost publicată anterior, nici măcar pe blogul personal sau pe site-uri de literatură.

9. Vârsta minimă de participare este de 18 ani împliniți. Vârstă maximă nu se impune.

10. Pot participa la concurs scriitori de limbă română, indiferent de naționalitate și oriunde s-ar afla pe această planetă.

11. Poeziile/prozele intrate în concurs vor fi postate pe site-ul www.bibliotecadiaspora.com sub anonimat, primind un număr de ordine, în funcție de înscrierea lor (separat pentru fiecare secțiune).

12. Participanții sunt rugați să nu-și promoveze creația cu numărul respectiv pe propriile pagini de internet, în pofida faptului că nu va exista și un vot al publicului.

13. Jurizarea se va face în două etape. În prima, între 16 și 28 noiembrie, fiecare membru al juriului va nota 10 poezii/proze, pe care le consideră ca fiind cele mai bune, cu valori de la 1 la 10, fără a repeta vreo notă. După această primă evaluare, cele mai bine situate 10 poezii/proze vor intra în faza finală, între 29 și 30 noiembrie, iar fiecare membru al juriului va nota numai locurile I, II și III, acordându-le 5, 3 respectiv 1 punct. Astfel se vor stabili cei trei câștigători.

14. Nu se acordă mențiuni, diplome de participare și nu se face public votul juriului, luat individual.

15. După anunțarea câștigătorilor, în termen de câteva zile, vor apărea pe site și numele autorilor în dreptul fiecărei poezii/proze.

16. Câștigătorii vor primi premiile în luna ianuarie a anului următor.

17. Premiile concursului: • câștigătorilor fiecărei secțiuni li se vor acorda diplome, vor primi cărți de la membrii juriului și li se vor publica textele/poeziile câștigătoare în numărul din decembrie al revistei Itaca.

18. Vă vom ține la curent cu evoluția concursului pe site-ul www.bibliotecadiaspora.com ca și pe pagina de facebook Itaca Organization Dublin https://www.facebook.com/sufletromanescdublin?ref=hl

19. Juriul la secțiunea proză:

• Ștefan Doru Dăncuș (România) • Gabriela Căluțiu Sonnenberg (Spania) • Viorel Ploeșteanu (Irlanda) • Monica Tonea (Belgia)

20. Juriul la secțiunea poezie:

• Dorina Șișu (Irlanda) • Dorina Brândușa Landen (Suedia) •Anca Mizumschi (SUA) - Emanuel Pope (Anglia) - Em Sava (Canada)

Succes și inspirație tuturor participanților!