Biblioteca Diaspora

Proiect Itaca Dublin

Biblioteca Diaspora

Proiect Itaca Dublin

Regulament

 

Distincțiile revistei Itaca pentru Cartea anului - Diaspora – 2019

Ediția a V-a

Organizator: Itaca Organization - Dublin

 

Începând cu anul 2015, revista Itaca acordă distincția pentru Cartea anului la două secțiuni, „Poezie” și „Proză”, pentru scriitorii de limbă română stabiliți în afara granițelor României.

Juriul va fi format din redactorii revistei Itaca (Dorina Șișu - Irlanda, Gabriela Căluțiu Sonnenberg - Spania, Dorina Brândușa Landen - Suedia, Emanuel Pope - Anglia, Emanuel Stoica - Suedia, Monica Tonea - Belgia, Em Sava - Canada, Anca Mizumschi - SUA și Viorel Ploeșteanu - Irlanda), iar la faza finală juriul va primi sprijinul scriitorului și coordonatorului Grup Media Singur, Ștefan Doru Dăncuș.

Condiții de participare:

Autorii sau editurile vor trimite pe adresa revistaitacadublin@gmail.com

pdf-ul cărții pe care doresc să o înscrie în concurs și o fotografie a autorului cu un exemplar al cărții tipărite la vedere, carte apărută obligatoriu în anul 2019, în limba română, la orice editură din țară sau străinătate. Nu pot participa volumele apărute la edituri online.

Un autor poate trimite numai un volum de proză și/sau unul de poezie.

Participanții vor trimite și o scurtă prezentare de autor, incluzând adresa de reședință.

Trimiterea pdf-urilor se încheie pe data de 31 decembrie 2019, câștigătorii fiind anunțați pe data de 25 martie 2020.

Jurizarea se face în două etape. În prima etapă sunt evaluate toate cărțile primite, cu valori de la 5 la 10, urmând ca în finală să intre, în urma punctajelor obținute, câte trei volume pentru fiecare secțiune.

Finalistele vor fi anunțate public cu două săptămâni înainte de stabilirea câștigătorilor, care se vor desemna prin acordarea de către fiecare membru al juriului a următoarelor punctaje: 5 puncte pentru prima preferință, 3 puncte pentru cea de-a doua și 1 punct pentru cea de-a treia.

Vă dorim succes!